CDUO Rokodelska zadruga z.b.o.
mailto:cduo@keramikacenter.com
DOMOV vert-crta O NAS vert-crta TEČAJI vert-crta NOVICE vert-crta ROKODELCI/KE vert-crta TRGOVINA vert-crta GALERIJA vert-crta DRUŠTVO MAJOLIKA so.p.
NASLOV POGLAVJA
Podatki o nas
Vizija CDUO
Iz naše zgodovine
Kaj delamo
Kje smo
 
društvo Majolika
 
HITER KONTAKT
CDUO keramični atelje
Grajska 13, Slov. Bistrica

Telefon: 040 462 339
cduo@keramikacenter.com
 
 
 
 
CDUO CDUO CDUO CDUO CDUO

IZ NAŠE ZGODOVINE


Ob otvoritvi leta 2003, smo zapisali:
"Izobraževalna kulturna ustanova domačih in umetnostnih obrti, skrajšano CDUO (CENTER DOMAČIH IN UMETNOSTNIH OBRTI) Slovenska Bistrica je neprofitna organizacija, ki združuje izobraževanje, usposabljanje in svetovanje s ciljem vzpodbujati in omogočiti kulturno ustvarjalnost udeležencev s poudarkom na keramiki, lončarstvu in steklarstvu.

Dejavnost centra temelji na ohranjanju kulturne dediščine, tradicionalnih domačih obrti in na razvoju umetnostnih obrti. Center predstavlja rezultat prekomejnega regijskega sodelovanja slovenskih in avstrijskih partnerjev v projektu Phare KC - znanje za sodelovanje, v katerem so sodelovali: KID keramikov in lončarjev Podravja Majolika, Obrtna zbornica Slovenska Bistrica, Občina Slovenska Bistrica, HTBL - Ortweinschule iz Gradca in Ministrstvo RS za kulturo.

Poslanstvo centra je razvoj umetniškega ustvarjanja, izobraževanje, obogatitev kvalitete življenja vseh generacij, ter popestritev promocije Slovenije, Podravja in mesta Slovenska Bistrica. Prav tako bo center aktivno deloval na mednarodnem področju."ZGODOVINA V FOTOGRAFIJAH


003002037
032031033

018PC180033Cduo1 
 

DOMOV
  |   O NAS   -   TEČAJI   -   NOVICE   -   ROKODELCI/KE   -   TRGOVINA   -   GALERIJA   -   DRUŠTVO MAJOLIKA so.p.

©2015 CDUO, Rokodelska zadruga z.b.o. | Vse pravice pridržane | Obiskovalec št. 744193, Danes smo: 21.1.2019, 0:16:28