CDUO Rokodelska zadruga z.b.o.
mailto:cduo@keramikacenter.com
DOMOV vert-crta O NAS vert-crta TEČAJI vert-crta NOVICE vert-crta ROKODELCI/KE vert-crta TRGOVINA vert-crta GALERIJA vert-crta DRUŠTVO MAJOLIKA so.p.
NASLOV POGLAVJA
Podatki o nas
Vizija CDUO
Iz naše zgodovine
Kaj delamo
Kje smo
 
društvo Majolika
 
HITER KONTAKT
CDUO keramični atelje
Grajska 13, Slov. Bistrica

Telefon: 040 462 339
cduo@keramikacenter.com
 
 
 
 
CDUO CDUO CDUO CDUO CDUO

OHRANJAMO VEŠČINE IN ZNANJA


Zaradi nesistematičnega in družbeno nespodbudnega odnosa do rokodelstva, se znanje o izdelavi avtohtonih rokodelskih izdelkov izgublja. S tem se izgublja prenos znanj, ki so se prenašala iz roda v rod in ohranjala lokalne posebnosti in izvirnost izdelkov.

Naš namen je, da se v lokalnem in širšem regijskem okolju poišče ljudi, ki s temi znanji še razpolagajo in jih pritegne v program prenosa znanj na mlade, oseb iz ranljivih skupin in druge brezposelne osebe. Da postanejo izdelki uporabne umetnosti priložnost in izziv, ki ohranja naše korenine in daje priložnost za kvalitetno življenje in delo.

V povezavi s Srednjo šolo Slovenska Bistrica in Konzorcijem rokodelskih centrov Slovenije, se trudimo državne ustanove prepričati, da je za ohranitev tradicionalnih rokodelskih znanj in njihov razvoj v izdelke sodobne uporabne umetnosti, nujna vzpostavitev verificiranega srednješolskega izobraževalnega sistema, ki bo omogočil tako medgeneracijski prenos znanj, kot vrednost in odnosov.

P2160273P2160277P2160263


POVEZUJEMO ROKODELCE


Z ustanovitvijo novega socialnega podjetja v organizacijski obliki zadruge, želimo z odprtim članstvom, spodbujati sodelovanje ljudi, ki s svojim znanjem in delom, zagotavljajo dodatno ponudbo proizvodov in storitev, ki ohranjajo našo kulturno dediščino in so v javnem družbenem interesu.

Z ohranjanjem starih rokodelskih znanj in razvojem novih izdelkov, bomo širili dopolnilno delo na kmetijah, razvijali nove možnosti zaposlovanja in zagotavljali dodatna zelena delovna mesta, ki dvigujejo blaginjo ljudi.

rokodelski sejem 2391rokodelski sejem 2407rokodelski sejem 2425


RAZVIJAMO NOVE IZDELKE


V povezovanju z ustvarjalci in ustanovami (šole za oblikovanje) s področja oblikovanja, se razvijajo novi izdelki , ki ohranjajo našo tradicijo in kulturno izročilo ter odgovarjajo na izzive in zahteve sodobnega časa.

Novi kvalitetni izdelki zagotavljajo rokodelcem delo, širijo njihovo ponudbo in zagotavljajo delovna mesta. So izziv mladim oblikovalcem in širijo ponudbo ter prepoznavnost naše dežele. V procesu sodelovanja in izmenjave znanj se oblikujejo novi produkti in programi. 
 

DOMOV
  |   O NAS   -   TEČAJI   -   NOVICE   -   ROKODELCI/KE   -   TRGOVINA   -   GALERIJA   -   DRUŠTVO MAJOLIKA so.p.

©2015 CDUO, Rokodelska zadruga z.b.o. | Vse pravice pridržane | Obiskovalec št. 744199, Danes smo: 21.1.2019, 0:28:50